Miss Li


Kan man bli annat än glad när man lyssnar på den människan?

TORSDAG 31 / 7 2008

VAD ÄR DET FÖR EN DAG, VAD ÄR DET FÖR EN DAG?
JO DET ÄR MARIAS FÖDELSEDAG.
HURRA HURRA HURRA!


Nu håller vi tummarna för att hon får en underba vecka i Grekland!

Idag blev det kärleksmums till mig med! Mums! Med glasyr! Hur ska jag kunna äta upp allt det innan vi åker hem?! För det måste jag ju..


Vi överraskade Julia med en liten tur på moppen bakom Danne!


Oja, hon blev lycklig!
Det slutade lite olyckligt när Danne tappade sin hyfsat nya mobil och den kasade 10 meter på asfalten. Men men, det kunde ju varit värre (och dessutom klarade den sig bra förutom några skrapsår). Nu har jag också åkt moppe!

Jag och Julia har ett uppdrag.
En stor ommöblering är på gång på ovanvåningen här och det innebär att alla böcker ska flyttas runt. Vi har i uppdrag att skriva ner titel och författare på alla böcker, och tro mig. Jag har nog aldrig sett så många böcker i ett och samma rum.. Julia chansar på att det är kanske 600, jag chansar på 1000(+). Vi får se vem som kommer närmst ;-). Idag kom vi till 116 och än så länge har vi inte sett något slut.

Nu är hemresan bokad, måndag natt kommer vi hem till Lund. Ska bli roligt att komma hem igen :-)

Syster yster, ha det så roligt i Stockholm! Och grattis till Emelie som fått jobb där!

Scrubs äger!

Med magen full av kärleksmums
Sara ♥

Scrubs!


Dom är så underbara :-)

Colaaktigt


Dagens kreation skapades när Maria hade partaj!
Har lite ont om lås så det fick bli en knapp :-)

Elegi

Tillägnat dagens gäst


ONSDAG 30 / 7 2008

Ush vad jag sovit konstigt inatt.. somnade uppenbarligen på fel håll, med huvudet i fotändan. Hm?  Aaja.

Idag har jag varit snäll storasyster! Och jag har en snäll lillasyster. Vi bestämde oss för att färga om mitt hår igen (det turkosa blev så visset på något sätt..) samtidigt som vi gav oss på att färga i hennes. Mitt blev väl..orange, rött, rosa? Supersnyggt! Och sen lila igen förstås. Neon. Oooooch såhär fin blev Julia! Sötnöt.


Maria bakade kärleksmums idag, doftade ju guudomligt. Attans, jag som blev så sugen. Vilken tur att jag pratade med mamma nu ikväll som påminde mig om att vi ska baka wienerbröd till mig när jag kommer hem! MED glasyr! På någon coop i Malmö vid Värnhem (?) kunde man ju köpa sån deg till det, och en massa annat gott. Cookies! Konstigt att det blev en hel 5 literspåse med kakor över som står på köksbordet. Nej Pillan, man får absolut inte lov att ta...!



Ja, Pillan är här. Tradition som det har blivit, blev det ju såklart golf med äpplen på tomten när hon kommer. Idag stod jag nog liite nära.




Julia ville lära sig hur man spelar...


Och då fick pillan sig själv en läxa! (jaja, skyll på trädet..)

Imorgon ska vi upp tidigt och sjunga för Maria som fyller 16 bast. Ooch vad ska hon göra på sin födelsedag? Åka till Grekland!

Puss å gonatt

Godisråttan



Kärlek

Har ni någongång bara kunnat ligga och titta på någon, inte bara för att han är söt utan också för att det är han med stort 'h'. Han som du kan väcka mitt i natten när du drömt mardrömmar. Han som du vill hålla handen med hela tiden, och han som tröstar dig när du är ledsen och har hemlängtan, utan att du behöver säga någonting. Han den där.


Bebisdanne

Han är min älskling med stort H!

ILOVEYOU
22/11 2004


TISDAG 29 / 7 2008

Dagen idag har väl inte varit på topp hela dagen om man säger så, har haft sån hemsk huvudvärk, sån som gör att man inte riktigt vet vart man ska ta vägen. Tack och lov blev det svalare idag, absolut inte kallt men inte FÖÖR vamrt.

Alla förutom jag och Julia åkte till stan idag, för att köpa det sista inför Marias resa till Grekland, hennes kalas idag och för att hämta hem sängen till Sussies sovrum. Fint ska de va'! Vi passade i alla fall på att ta det lugnt, jag fotate lite och la ut lite bilder på örhängen och annat smått och gått i smyckesväg som jag vill sälja. Glöm inte att kolla in det! Fler kommer inom kort, har bland annat en laddning till med örhängen!

Jag vill baka, men det är fortfarande för varmt :-(

Det har varit en mysig dag med Julia. Tack! ♥

Myggstatus: Uppäten
Allergistatus: Bättre

Bland bin och blad
Saara



Mobilband!

Snyggt kan alltid bli snyggare :-) Gjorde mobilband till våra söta mobiler.


Jag antar att det syns vilken som är min?
(Är fortfarande lite beroende av lila..)

Säljes: halsband


Treradigt halsband med orange och svarta snäckskalspärlor
tillsammans med foil i olika former och metalldelar.
Nickelfritt

♥ ♥ ♥


Halsband med whitestones, agat och snäckskalspärlor.
Nickelfritt

♥ ♥ ♥

Säljes: örhängen


Örhängen med lampworkpärla och swarovski
Nickelfritt

♥ ♥ ♥


Örhängen med sötvattenspärla och swarovski
Nickelfritt

♥ ♥ ♥


Örhängen med flouriter (lite varierande i färg) och swarovski
Nickelfritt

♥ ♥ ♥


Örhängen med pärlbollar
Nickelfritt

♥ ♥ ♥


Örhängen med vackra cloisonnépärlor
Nickelfritt




Säljes: hjärtan

Hjärtan av metalltråd

Hjärtan av metalltråd med sötvattenspärlor, på band,
går enkelt att trä på någon annan kedja om man så vill

Pris just nu
50kr

TISDagens första blick



Detta var det första jag såg när jag vaknade imorse :-) Blå himmel och ETT MOLN! Ska det möjligen bli lite svalare idag? Håller tummarna för det!

MÅNDAG 28 / 7 2008

Jag har fått en sång på hjärnan...

"Jag satt härom dagen och läste min tidning
en dag som så många föruuuuut.
Och jag tänkte på alla dom drömmar man drömt,
som en efter en har ta'tt sluuuuut.
Då såg jag en bild av en flicka med en
skadskjuten kråka i faaaaaaamn..."

Idag har jag varit duktig!
Jag har ringt och fått tag på dom på komvux (ääntligen), Jag blev lite lättad eftersom kurrslitteraturen inte köpt förrän efter skolstarten. Sä skulle jag få jobb så har jag inte köpt allt i onödan :-)
OCH dessutom kom jag ihåg att gå in i en glasögonaffär när vi var i stan idag, för att köpa en ny putsduk, så nu ser jag igen! Plus att jag har beställt nya glas till mina andra bågar, så att jag slipper lämna ifrån mig dom i tre veckor, nu blev det bara en, ungefär.

Jag och Julia gjorde mobilband idag på förmiddagen, väldigt trevligt. Bilder kommer!

Grattis till Maria som kom in på Frisörutbildningen!

"Va knuffes du för?
- För du står i vägen. Dooh"

Myggstatus: Tusentals! Jag hör dom!
Allergistatus: Outhärdlig

XOXO
Sara (och lulle på en hörna)

Midnatt?



Vem skulle inte vilja se det på rikigt? :-O Detta är i Nordkapp vid midnatt, utanför Mattes fönster(!)
Det blir ju inte mörkt!

SÖNDAG 27 / 7 2008

Nu har jag då inte lila i luggen. Nix. Nu är det tuuuuurkoooost! Jag och Julia bestämde oss för att färga håret idag, mitt blev bra men det syntes nästan ingenting alls på hennes. Får göra om det med riktig blekning (det jag köpte var uppenbarligen inte det..)

Idag har Danne och Affe påbörjat renoveringen i Sussies sovrum med att börja lägga golv..lite varmt egentligen, men måste man så måste man. Egentligen skulle jag och Julia ha målat där imorgon, men så bestämde de sig för att tapetsera istället. Hittade en jättesnygg grå tapet så det kommer bli det snyggaste sovrummet i stan :-) Imorgon ska den nya sängen hämtas i stan, så blir det komplett.

Också har vi fått höra dragspelsmusik ikväll (Danne är snyggast på att spela dragspel ;-), det lät väl såådär när Affe och Danne gav sig på det, men roligt var det!

Imorgon ska vi in till stan och gå en stund, det skulle ju inte bli sådär hysteriskt varmt. Man kanske skulle fly till rymden? Njaaäe.. Lite sjukt. Nu har vi iallafall fått en skuggig plats till husbilen så att man kan sova lite längre utan att få värmeslag :-) Vi nöjer oss med det!

XOXO
SSL

ps. Saknar dig Sara

Mjuk som silke!

Vad kan vara bättre än sommarmjuk hud? Jag hittade Lbd cream shower silk, som doftar underbart, till extra pris. 15 kronor(!). Ordinariepris är också super; 22 kronor. Finns dessutom att köpa nästan överallt! Kan det bli bättre..?



Int så dumt de naj!

Stella och Sebastian



Skriven av: Jenny Leeb
Genre: Chiclit
Utgivningsår: 2008

Sammanfattning:
Stella och Sebastian tycks vara Stockholms hetaste par, de har varit tillsammans jättelänge och är som gjorda för varandra. Eller? Stella flyttar ut och återupptar singellivet som nästan trettioåring. Efter många vilda partynätter finns det fortfarande en som alltid ställer upp. Sebastian. Sebastian. Hon drömmer jämt om hur det skulle vara om det var de två..

Svartsjuka, bröllop, barn och familjemiddagar.

Kommentar:
Liite långdraget, man väntar på att något ska hända. Men trots det väldigt rolig att läsa för den som tål den typen av bok.

Stella och Sebastian får
♥ ♥ ♥ ♥ (av 5)

LÖRDAG 26 / 7 2008

Idag hamnade vi i Djupvik på förmiddagen. Där är så mysigt, och vilken utsikt över Karlsöarna!



Full aktivitet att leka med bilar. Julia sköter vägen (ett kryss) och Danne letar efter snygga bilar (hittade bland annat en ford mustang(!) ) (stenar) att parkera på vägen. Typ.

Vi badade bara en gång, det var så kallt! Tyvärr börjar algerma komma nu..typiskt. Det förstör så mycket. Inte konstigt att hur många som hellst har pool här nu, det är ju så varmt och man måste ju få göra något när man inte bara kan springa ner till hamnen och hoppa i vattnet längre. Nu är det dessutom bevattningsförbud så man får inte heller fylla på sina pooler nu på grund av att man använder för mycket vatten (inte för att vattnet håller på att ta slut eller så nej). Konstigt? Njäa..

Vår pool är i alla fall full av nästan 25 (kanske 26 nu?) gradigt vatten! Heeeeelt underbart. Jag är ingen storbadare längre men när det blir olidligt så är det inte så svårt att övertyga sig själv. OCH det finns en stor rosa badring! Vem kan motstå den? Badar man inte blir man vattnad av Affepaffe. Det märkte jag och Julia när vi låg under äppelträdet i skuggan och läste tidningar och bok. Boken blev också blöt.

Nere i hamnen var det besök av en gammal torpedbåt


Vi kom lite sent.. De var på väg tillbaka till fasta landet

Idag har ALLA badat, tom Affe!
Och jag har läst ut min bok!


Myggstatus: Sönderkliad!
Allergistatus: Kontrollbar

XOXO
Kickaan

FREDAG 25 / 7 2008



VART TOG DAGEN VÄGEN?!
sara vet då inte iallafall..

TORSDAG 24 / 7 2008

Det blev sol och bad Idag! Fast inte så länge vi hade tänkt oss på stranden.. vattnet vid varfsholm var smutsigt och fyllt av alger och vassa och hala stenar. Ingen höjdare tyvärr :-(  Jag lyckades riva mig under foten, ajaj. Så vi gick tillbaka hemåt igen, till poolen med 24 gradigt rent vatten! Jag och Julia fick plats i samma badring!

Sen blev det en sväng till Hemse med Pillan och Danne lyckades övertala henne att stanna och äta med oss. Det blev grillat. (Mums!) Och golf med äpplen. Och skor i vattnet. Och en mycket trevlig kväll. Tack!

Koncentrerat låtval

Baka imorgon kanske? Fast inte om det är såhär varmt.. Jag och Julia är lite sugna på att åka in till stan och gå vid havet. Det är så mysigt där.

Snart börjar medeltidsveckan!

XOXO
Saara

ONSDAG 23 / 7 2008

Nu har hon kommit! Yaj!
(tack än en gång hanna)

Och vi har fått maaassor av myggbett! Och jag har fått chookelaaaad :-D. Hihi. Tack.

Imorgon ska jag och Julia sola och bada hela dagen och bara ha det skönt. Blir det regn i natt tro? Hade varit lite skönt eftersom det nog hade dämpat den hemska gräsallergin som slått ut oss totalt idag.

Härligt med lite riktig sommar nu!

Puss å kram
Storasystern

TISDAG 22 / 7 2008

Det verkar som att det blir att vi ska stanna i alla fall en dag under medeltidsveckan! Julia hade studsat runt där hemma av lycka; "det är ju det alla pratar om". Och imorgon kommer hon :-) Ska bli väldigt roligt, känner att jag är i behov av en lilla syster nu.

Jag har varit slö idag, trött.. Har drömt och då känns det som att jag inte sovit något alls. Såna drömmar som man inte vill drömma, som gör att man börjar längta. Drömde om Matte och att jag åkte till Nordkapp till honom. Det verkade vara som att åka till rymden! Lååångt borta. Och överallt varr där en båt med en kapten som hette Johan. Jepp.

Så nu ska jag sova igen! Natti.

MÅNDAG 21 / 7 2008

NU KOMMER SOLEN,  PÅ RIKTIGT! JA!

Nu ska det minsann bli varmt om näsan! Det kan ju inte bli bättre och dessutom, Julia kommer snart! Kanske ska vi stanna över första helgen som medeltiden kommer till stan och åka hem på måndag den 4:e? Det är en upplevelse med kanderade äpplen. (Mumma)

Sol och bad!

SÖNDAG 20 / 7 2008

Nu är det klart! Julia ska komma, på onsdag! Yaj!
Tack Hanna, som ska köra henne hela vägen till Oskarshamn.

Det blev kvällsdopp för Danne och Jesper idag. Jag doppade inte ens fötterna men jag fick ändå ont i benen av kyla.. Brrr..
Kramkalas?


Kanske inte.. Men det såg ganska skönt ut när de väl var i!

Teddy var badvakt (på avstånd)

Någon var lycklig att hans mamma kommit hem!

Annars har det inte hänt sådär väldigt mycket, några nya myggbett och ett utbrott på mobilen (som inte funkar som den ska..). Nu när jag kollar ut är det bäckmörkt igen, och det är bara 13 grader varmt. MEN nu ska vi sova i husbilen igen som står på parkeringen, och där har vi nattlampa! En gatulampa. Sånt tycker Sara om.

När Julia kommer, och om det blir bättre väder så ska vi försöka hitta till "Den blå lagunen" en bit härifrån, sägs vara helt underbar! Lite girlstime, najs de.

Puss å natti!




Ååååååååå regnet det bara öser ner...








LÖRDAG 19 / 7 2008

Idag har jag:
  • Sovit länge!
  • Sovit "middag" två timmar (med start vid fyra)
  • Haft seriekväll med Danne (10 avsnitt Two and a half men, 6 avsnitt Scrubs, 5 avsnitt Family Guy, 5 avsnitt Simpsons)(!)
  • Ätit lite för mycket chokladsås
  • Nästan stukat foten (aj)
  • Ätit lite för mycket popcorn
  • Gjort två halsband
  • Fått en glasskärva i hälen (tyckte väl att det gjorde ont att gå..)
  • Saknat att jag inte kunde gå på Sjöbo marknad
Jag hörde från stora syster yster att det inte vad en höjdare på Sjöbo marknad iår, så det var ju alltid en tröst. OCH! (tamtadadaaaaam) det verkar som att lillasyster Julia ska komma till Gotland! Kanske redan i början på veckan! Jippi :-)



Jag kan tro att det är liie ensamt hemma när mamma och pappa jobbar och jag och Danne är här, samtidigt som Matte och Frida är i Nordkapp. Såklart att hon ska komma hit!


Visst är det fantastiskt? (Nordkapp)
Tydligen blir där inte mörkt och renar springer runt som katter.. Lite svårt att föreställa sig när man är här hemma


Sara + Matte för några år sedan

Imorgon kommer Affe och Sussie hem! De har bland annat varit i High Chaparall och haft det mysigt.

Tack för en underbar kväll älskling!
Nu är det sådär otäckt mörkt igen

SSL

FREDAG 18 / 7 2008

Ikväll blev det tjejkväll, med mig själv.
En barndomskompis (?) till Danne som han i alla fall inte har träffat på väldigt länge ringde och frågade om han ville komma förbi... Det är ju klart han ska göra det! Snäll som han är laddade han med polkagrisar och en tidning (då är min kväll fixad). Förutom att ha ätit polkagrisar och läst tidning har jag pärlat och slukat i mig massor av knäckebröd med cottage cheese med vitlök och kollat på film med ena ögat. Jag vet, jag är såå duktig.

Tidigare har jag försökt få tag på någon på komvux men det var ingen som ville prata med mig (eller så ringde jag för sent..). För försöka på måndag igen. På måndag ska jag ringa glasögonaffären också.. Tyckte faktiskt att det var lite tråkigt att de inte hörde av sig igen, så jag kunde fått det fixat i Stockholm. Typiskt.

Nu kom Danne hem, vi ska äta glass med passionfrukt! Muums!

Trevlig kväll!
Puss å kram

Saaarao

TORSDAG 17 / 7 2008

Igår blev det ett litet bakslag, vilket ledde till en runda på akuten. Ajaj säger jag bara. Danne fick något i ögat som trillade ner ifrån taket i källaren. Han såg ut som jag när jag var nyopererad, och jag verkligen led med honom. Det gjorde nog Maria med. Ögonen som är så ömtåliga. Tack och lov är det mycket bättre idag, nästan helt bra.

Vi funderade på om vi skulle åka till stranden idag eftersom vädret har varit helt okej, men mest för att få komma ut lite. Men det går ju inte eftersom Danne inte får köra just nu. Eller egentligen kan han nog men det är dumt att riskera något.. Fast nu när jag tittar ut så drar molnen ihop sig. Typiskt. Hoppas att det fina vädret kommer tillbaka snart.

Ikväll kollade vi på film igen. Jag är nog ganska barnslig, satt och grina genom hela filmen. Horton hears a Who. Han var ju så sööt! Naaaaaawe.

Imorgon ska jag pärla!

Jag tycker inte om mörker
God natt

Tre sorters kakor

En kaka gör en ju alltid glad, vad gör då tre (om inte mycket)?



Sempers grundrecept

Småkakor, ca 50 st

4 dl Semper Lågprotein Mix (spar 1/2 dl till utbak.)
125 g mjölkfritt margarin
1/2 dl socker
1 krm hjorthornsalt

Jag använder mig av fin mix, och gjorde en dubbel sats som jag sedan delade upp på tre för att kunna smaksätta olika.

Chokladbröd:
Lägg till kakao och lite mer socker i degen.

Kanelkakor:
Lägg till kanel och socker, en del kanel per två delar socker. (½ msk kanel och 1 msk socker blev lagom för min del).

Citrondrömmar:
Pressa i lite citron och strö på lite pärlsocker innan gräddning.

Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 3-5 mm tjocklek och ta ut runda kakor. Grädda på bakplåtspapper i 200 grader i ca 8 minuter.


Lyckliga kakmonster

ONSDagens kreation: het som attan

Varför? Jo, lava!



Ännu ett armband till min klocka. Stort och maffigt med lavastenar, foil och snäckskal.

De e naajs

TISDAG 15 / 7 2008

Vilket väder det har varit idag! Heeelt underbart! Jag har suttit och degat i solen idag medan Danne börjat riva nere i källaren (det visade sig snabbt att det inte var något för mig..) Vi skulle ha bakat pizza, men värmen gjorde oss för sega för det arbetet, så det blev god grillad kyckling med nudlar och wokgrönsaken. Namnams, gott.

Det var länge sedan vi skrattade så mycket! Filmen Dumpad är det bästa vi sett på länge, så otroligt rolig! Tack för en rolig kväll älskling.

XOXO
älgens kicka

Örhängesmani



Turkos dröm?
Med silverfoil, swarovski och metalldelar på ringar av silver.
Nickelfritt


Sommarfräscht i rosa
Nickelfritt

Fler på gång!

Laaaava

Det bästa fyndet jag gjorde på semestern var nog dessa lavapärlorna jag hittade i en liten butik i Stockholm.

Pris?
3kr styck (för ~17mm runda)




TISDAGS LYX



Det perfekta mellanmålet!
Knäckebröd
Cottage Cheese med vitlök
Lufttorkad skinka
Tomat
Salt och peppar

Mumma!

MÅNDAG 14 / 7 2008

Oj vad roligt vi hade idag när vi var och handla. Det blev bara jag och Danne, Maria har hittat en liten kise att passa upp. Vi sprang runt med en miniräknare inne på Ica Maxi i stan för att hålla koll på hur mycket vi hade tagit varor för. Vi höll budgeten! Och vet ni vad? Vi hittade en massa gottiga saker som passar Saras mage:
  • Hamburgarbröd (!)
  • Müsli ifrån Naturets Skafferi, med blåbär i
  • Salta kringlor (mumma)
  • Cream Cheese med vitlök
  • Pizzabotten
Mmmmmm

Typiskt nog tappade jag en sak. Som jag gjort av pärlor som jag fått av mamma och pappa. Attan, det var andra gången jag tappade en sån sak. Min klocka :'-(


Något fint utlovas till den som hittar den!

Just nu känner jag för att göra någon glad, har gjort ett par örhängen till Kerstin eftersom vi fick bo hos henne, som jag tänkte skicka. Också får jag hitta på något roligt att göra till mig själv. Har gjort ett par fräsiga örhängen, stooora! Men vill göra något mer... Fortsättning följer.


(lagom nanni..)


Ikväll har jag och Danne haft tv-kväll framför 6:an och sett en massa serier. Myspys!  .ILOVEYOU. Ska nog se en film nu, om det finns någon bra.

Puss å natti natt


SÖNDAG 13 / 7 2008

Idag har varit en lugn dag, skönt. Semester är uppenbarligen slitsamt då och då (blev en hel del minigolf :-) ). Vi har bara tagit det lugnt, pratat med Pillan, och planerat lite. Sussie och Affe är fortfarande ute och åker, så imorgon ska jag och Danne åka och storhandla goiga saker på ica maxi.

Sommarstatus på Gotland
Utetemp.: 20+
Pooltemp:  ~19

Dryck: Loka lime citron (mineralvatten är ju faktiskt gott)
Mat: Nypotatis
Snacks: Solrosfrön och popcorn (smörsmak)

Färg: Turkost och lila (fortfarande)
Sten: Chrysocolla och ametist (standard)
Plagg: Tunn tunika
Accesoar: Stor klocka

Nu ska jag pärla!
Puss å kram
Skåneflickan

LÖRDAG 12 / 7 2008

Nu är vi tillbaka på Gotland igen. Ush vad jag inte ville åka ifrån Stockholm och Kerstin. Har haft det helt underbart. Tack snälla.

Dagen började med att vi åt frukost tillsammans i lägenheten samtidigt som vi lyssnade på "Ring så spelar vi!".Mys pys. Sen gick vi ner till en stranmarknad och Kerstin visade oss ett jättemysigt café. Just denna helgen var det mycket hantverk på marknaden, men eftersom klockan inte var så mycket. Men där var en tjej som sålde egna smycken och smycketillbehör, och vi kunde inte låta bli att fråga om hon visste någon som sålde pärlor i närheten. Och det fanns det! Precis där Kerstin bor! Så vi bestämde oss för att vi skulle gå förbi där innan jag och Danne åkte vidare mot centrum. Köpte några roliga berlocker och udda rocallier som var väldigt billiga! Fin fint.

Väl inne i centrum var det varmt och klibbigt och en massa folk precis som igår. Vi gick upp på slottet, eller vi var utanför.. vi hann inte gå in. Men det ska vi ta nästa gång! Det var så fint! Allt var så fint. Och Danne blev så fin i sin nya keps!

Mer kommer inom kort!
(Bilder också)

FREDAG 11 / 7 2008

Nu är vi äääääääntligen i Stockholm! Och det har varit så otroligt trevligt ikväll, Kerstin är ju helt underbar. Vilka historier hon har att berätta, och hon har skrivt två böcker!

Innan idag var vi ute och gick i stan, kollade efter keps till Danne och hämtade ut våra båt / bussbiljetter. Jag glömmer alltid bort hur mycket folk det kan finnas på ett och samma ställe, det är roligt samtidigt som det känns lite osäkert. Tyvärr, tråkigt nog, måste vi åka tillbaka till Gotland imorgon.. Annars är det ingen som kan komma och hämta oss vid båten, alla jobbar ju och bussarna går så sällan. Det är ju ingen dåligt med Gotland såklart, men Stockholm är ju något alldeles speciellt. Och det här med Kerstin, det hade nog inte kunnat bli bättre.

Idag fyndade jag en tunn vit tunika och ett par svarta kortbyxor, superbilligt på Vero Moda. Kände att jag var i behov av det just nu. Hittade också några trevliga par örhängen, nästan gratis!

Imorgon har vi en lång dag framför oss. Trevlig helg alla!

Bilder kommer!
 
Puss

TORSDAG 10 / 7 2008

Numera befinner vi oss i Falun och campingsemestern börjar lida mot sitt slut. Här, på campingen Lugnet hade dom en riktigt fräsig äventyrs minigolf! Banor med vatten, olika lutningar och gropar. OCH. Jag kom inte sist! Det tar sig det tar sig. Dock bara 2 poäng ifrån att komma sist, men i alla fall.


Campingen är väldigt fin, med utsikt ut över backhoppningsbackarna. Häftigt!



En sak som inte var något vidare där, var deras "livs". Det var nog det minsta sortimentet jag någonsitt sett!

Idag har vi även varit i Falu koppargruva. Helt otroligt! Vilken upplevelse det var att se allt, gamla mynt (stora som stekpannor), arbetsmiljön, utrustning och en massa annat. Tänk, en midsommarafton tog alla arbetare ledigt, och just den dagen rasade allt samman i ett jättestort skalv. Och inte en ända skadades. Vilken tur i oturen!



Jag fick en ring av Danne som är gjort av silver och stenar som hittats i gruvan. Ljuvligt. iloveyou.

Imorgon bär det av till Stockholm! Har pratat med Kerstin idag, som vi ska bo hos, och det ska bli så roligt! Biljetten mellan Falun och Stockholm kostade nästan ingenting. Det gick inte ens på 300 tillsammans för mig och Danne. Sånt tycker vi om.

XOXO
Sara

ONSDAG 9 / 7 2008

Idag åkte vi vidare efter att ha sovit två nätter på rättviks camping. Vi kom inte så långt, hamnade vid Igeltjärn, bara en liten bit ifrån Rättvik. Ingen höjdare för en fegis som jag.. sara inte tycka om skogen. Men där var fint i alla fall, helt ljuvligt när solen gick ner bakom trädtopparna och sjön gnistrade. Fastän de precis fyllt på med firre ifrån Siljan så blev det inge vidare napp där heller. Det blev en ful fisk som Affe sa, en sån som inte går att äta. Som tur var försäkrade vi oss med kassler, potatis och mimosasallad så det blev det till kvällsmat. Gott!


Nej nu vill jag sova, tycker att detta är obehagligt.
Over and out
Sara

TISDAG 8 / 7 2008

~72 mil hemifrån

Idag var det inte kallt. Idag var det vaaarmt! Väldigt varmt. Särskilt när jag vaknade med pannan mot det skållheta fönstret MED rumsavdelaren nerdragen (det betyder alltid att det blir varmt (fast det är klart, det var ju faktiskt kallt ute när vi la oss)).

Till elva på kvällen höll småpluttarna på med sina sparkcyklar där ute.

Idag har Danne och Affe både tur och otur. Nog fick de fiska, men inte en ända rackare fastnade i deras krokar. Nära skjuter ju ingen hare direkt. Det är så roligt för alla säger olika; ”Jooooodå där är massor att fiska upp, fyra kilos!”, ”Nej du, här finns inget”, ”Bara de får syn på dig kommer de tro att du är mat!”. Hmm. Imorgon ska vi i alla fall åka vidare till någon put and take sjö som ska påminna om dammarna hemma i Röggle så vi får hoppas på bättre napp (än bottennapp) där!

Vi hyrde en bil idag också och åkte in till Rättvik City. Det var väldigt litet men sött och charmigt på samma gång. Det var marknad längst hela gågatan och en massa ståhej med musik. Tydligen (uppenbarligen) är det tisdagar man tycker om och väntar in i Rättvik. Jag hittade ett par nya brallor, ljusa långa som går att knyta upp, som jag kan ha istället för de gröna som är så slitna i ändan att de inte ens går att lappa ihop längre (riktigt illa). För en hundring! Också köpte jag sockervadd som såg ut som en svamp från super mario, med äpplesmak. Mmmm i magen.

När vi kommit hem ifrån stan badade jag och Danne innan maten. Det behövdes i hettan. Jag tror att Danne har hittat ett nytt intresse! Vi ska bada oftare. .iloveyou.

Nu är det sussedax i Dalarna!

Stockholm på fredag!
XOXO
Dockan

MÅNDAG 7 / 7 2008

~72 mil hemifrån

Dagen började med att Affe och Sussie tog fram bullar till mig imorse och la in dem i ugnen, så jag fick varma goda linfröbullar till frukost direkt när jag kommit upp. Mumma. Gott. Tack!

Sen så åkte vi vidare igen till Rättvik. Det var bara en knapp timmes åkning och vi var inne på campingen redan vid 12 tiden… Dagen har varit lång. Men vilken camping! Fint och fräscht och värsta lyxen med tempererad pool och en massa ankor + småpluttar i släp. På tal om småpluttar TROR jag att det är någon som längtar efter barnbarn. Här är en massa barn överallt. Barn som åker runt runt runt på sina små sparkcyklar och ser så söta ut med det blonda lilla änglahåret och småttedottiga rosa skor. Små knoddar som precis lärt sig gå som går rakt in i en fastän de håller i mamma, och säger hallo... hallo... med små bokstäver, och de som sitter så snällt på gräset med en spade i munnen. Naaaawe. Aaaaw. Puh.

Dagen idag har varit väldigt rolig! Vi har gjort väldigt mycket. Jag och Danne gick och letade efter Statiol för att höra om fiske i Siljan (eftersom det återigen blev en besvikelse på campingen). Såklart så regnade det lite. Men äh, det tar ju aldrig slut. Man får väl vänja sig. Sen åt vi godiga hamburgare som vi grillade på det super braiga grillen. (Den har avlastningsytor av teflon som man kan vika in och använda som stekpanna ovanpå själva grillen. Helt perfekt!) Sen spelade vi minigolf. Jag kom FAKTISKT tvåa! Efter Affe, Kungen, såklart. Ganska konstiga banor, den första var det ingen som fixade… bra för självkänslan det. Sen bowlade vi! och JAG SLOG DANNE I FÖRSTA SERIEN! Med 1 poäng, men ÄNDÅ! Andra ska vi nog inte prata om, där var jag nog så förgiftad av lyckan att jag glömde vart jag hade klotet. Men ändå! JAG KOM INTE SIST!! Sen så blev det glass, dusch och grillning av chorizo och bamsekorvar till kvällsmat. Och myspys i husbilen.




Tack alla för en trevlig dag!
XOXO
Camparn’


SÖNDAG 6 / 7 2008

Ut ur Värmland och in i Dalarna!
~73 mil hemifrån

Vilket landskap! Helt otroligt, bergtoppar och sluttningar överallt. Och skog, och skog, skog, skog. Och skog igen. Och lite till. Och vatten, sjöar och åar. Nu är vi vid Siljan och på Sollerön. Det var ganska skönt, vi åkte inte så länge idag. Men så långt borta man är egentligen! Och på tal om långt, så var vi tvungna att ta oss till närmsta butik för att handla lite nödvädiga grejs, som jag insåg lite försent att jag behövde… ”Jodå, konsum ligger 3 km bort, det är inga problem att ta sig dit” var det någon som ta till oss. Nänä, det är det väl kanske inte. MEN DET REGNAR FORTFARANDE! Uhhhh… och kallt, knappt 13 grader ute. Måste man så måste man. Jag och Danne fick tag på vars en halvtaskig cykel med bromsar som bara funkade ibland (visade sig), mot konsum, i regnet. 3 km, i trög uppförsbacke, i regn, med cyklar som gav upp. Det tog bara… 40 min? Det kändes som en hel evighet :-O. Det blev bara bättre när det visat sig att vi cyklat i onödan. Men nu har vi gjort det med!

Idag har jag ju faktiskt varit på utställning också. Innan vi åkte till campingen var vi inne i Mora och på Vasaloppsmuseet (kommer inte ihåg vad det hette.) Helt otroligt vilken utrustning man hade vid skidåkning förr, att man ens kunde hålla sig på benen! De visades hus man gjorde blåbärssoppan, hur det gick till när prinsen och prinsessan åkte, utrustning och massa olika bilder ifrån många olika vasalopp. Det var väldigt trevligt, värt att titta in om man är där. Vi var ju bara tvungna, både Affe och morfar Gösta har ju åkt. Man kunde söka på personer som åkt, och dom fanns med!

Ikväll blev det en ännu gottigare kvällsmat. Sallad med lufttorkad fin skinka, vattenmelon och soltorkade tomater (bara inlagda i vinäger). Åh så gott det var! (Det måste vi göra när vi kommer hem mamma.) Sen var det minigolf, eftersom solen ÄNTLIGEN tittat fram och regnet dragit sig bort. 18 banor! Jag var sämst (som vanligt), av alla (och i allt) :-) men det bjuder jag på. Fast i Yatzyn veti katten, det är nog inte långt borta. Hade jag bara fått bonusen hade jag vunnit över Affe, det är ju det som är huvudsaken!

En ny chic lit har inköpts, Stella och Sebastian, skriven av en svensk författare. Verkar helt ok, men har inte kommit så långt i den ännu. Mer om den kmmer inom kort!

BILDER KOMMER!
Puss,
Den frusne Saran

LÖRDAG 5 / 7 2008

~68 mil hemmifrån

Denna natten blev inte rolig… Kunde inte somna, mådde illa och blää. Ush. Sånt är så jobbigt. Men jag somnade tillsist, tack och lov. Har haft lite svårt för att äta idag, har ätit lite skorpor. Det är faktiskt inte så dumt! Det var länge sedan jag åt det… ska nog äta mer av det framöver. Nam nam i maagen.

Det blev inte att vi stannade i Kristinehamn, utan vi har åkt vidare mot Dalarna. Fast vi är inte riktigt där ännu. Nu är vi på Vansbro Camping. Så fint här är! Dock inga bilder här ifrån heller, eftersom det regnar så mycket :-(. Det är några ungar en bit härifrån som hoppar ifrån en stor bro i liten skala, i ösregnet. Det hade varit något det :-).

Tyvärr blev det inget fiske för pojkarna idag heller. Dåligt väder är bara sämst… och kallt är det med nu. Blää igen.

XOXO
S

FREDAG 4 / 7 2008

~36 mil hemifrån.









Plötsligt vill man åka till Kina. Idag har jag varit med om något fantastiskt, jag har varit i Kinaparken utanför Motala (desto värre inte riktiga Kina). Det var så fint där. Det finns vissa saker som man vill att alla ska se, (som barn och bröllopsfoto :-) , och eftersom jag inte har något av det) så får detta vara en sådan sak!

Idag har vi även varit i Laxå.

Och nu är vi framme i Kristinehamn, vid Picassoudden. Förhoppningsvis ska vi vara här i två nätter, lite åk-fri tid hade varit skönt. Ikväll blev det minsann livemusik av Affes brorsa Ingolf som spelar dragspel. Himla mysigt faktiskt! Vi har varit nere vid vattnet också, det var faktiskt väldigt svalkande och skönt med tanke på den hemska hettan det har varit idag… det har varit fruktansvärt. Det bara small till när vi kom ut ifrån den svala husbilen. Det blev goood mat idag, grillat och färsk potatis! Och nu ska jag äta jordgubbat! De E mumma de.

Har ni sett den svarta pricken på alla bilder? Jag får inte bort den… Var inne i en Expert-butik i Kristinehamn city(!) och frågade vad jag skulle göra.. och det visar sig jag har varit så duktig att jag låtit ett dammkorn komma in och det sitter där det sitter, kommer inte åt det. Måste ha någon sån fiffig sak att blåsa med eftersom det är så långt in det någonsin hade kunnat komma in. Typiskt.

Puss å klam
Kickedickan


PSsst!
Idag har jag och Danne varit förlovade i 3 år!



TORSDAG 3 / 7 2008

~35 mil hemifrån

I förmiddags åkte vi ifrån Gotland med husbilen. Affe, Sussie, Danne och jag.

Båtresan över var väldigt lugn och rofylld och väldigt trevlig. Det var HELT vindstilla ute, inga vågor, solen sken och vattnet glittrade. Kan det bli bättre? De senaste gångerna innan har ju varit allt annat än roliga…



Första stoppet var på en rastplats vid Långsjön. Bara se så fint där var.



Där badade vi fötterna/doppade fingrarna. Det var väldigt skönt i vattnet. Och det prasslade härligt i träden.

Vi kom så långt som till Sommen camping, vid Tranås. Även där var det väldigt fint, det ända som var liite jobbigt var att vi låg precis sidan om tågrälsen där var full trafik hela natten… Åh! Jag vill ha en tax! Grannen hade en tax där, han var såå söt!

Det var en lång dag visade sig, eller sen kanske man ska säga. Tiden gick faktiskt fort, men klockan var nästan halv tolv när vi la oss... tänka sig. Vi har åkt en ända lång omväg idag, hade vi åkt raka vägen hade vi varit framme i Kristinehamn vid detta laget.

Jag fick Yatzy och årets första myggbett!
Lunnatöjsen



ONSDAG

Nu blev det sent.. har varit och kollat på tiljans talanger ikväll. Det var väldigt trevligt, fint väder och allt ju! Det var mycket folk och, tyvärr, väldigt obekväma bänkar. Det var några duktiga som får vara med "digeloo" konserten här på Gotland. Därför gick vi efter sista bidragen och sen förhörde vi Maria om vilka som vann.



Hur vackert kan det bli egentligen?
Jag och Danne gick längst strandpromenaden när snabbfärgan kom in. Vilka vågor som kom! Det var några som surfade :-O och någon som gick med barnvagn på bryggan.. (mindre smart)

Vi insåg lite för sent att ipoden inte låg i handväskan där jag trodde att den skulle ligga.. Det är nu man önskar att den kom flygandes när man visslade på den, det skulle både matte och jag behöva tror jag. Det är alltid något på vift.

(På tal om bortglömt) Hon på synoptik har inte ringt tillbaka :-( så jag får fixa mina glasögon när jag kommer hem till Lund igen. Vilken tur jag har ett par till!

Jag gjorde ett par söta örhängen idag, med örkrokar och nyckelpigor jag fick av mamma, tillsammans med röda, lila och guldiga swarovski. Inte så dumt va?


Imorgon bär det av, längtar efter Stockholm!
Hörs igen om typ 10 dagar :-)

Puss & kram
sarafia

TISDAG

Idag mår jag mycket bättre igen, min mage har fått mat som när den brukar.. den var nog bara lite grinig på mig eftersom jag haft lite sovmorgon och därmed senare frukost. Puh.

Idag har jag bakat massor av gottiga saker som jag ska ha med mig på vår lille husbilssemester så vi slipper oroa oss för att jag inte ska få i mig någon mat. Långpannebröd x 2, ett enligt originalreceptet med lingon, och ett med grovt salt på (och med nyponsoppa i. Det blev faktiskt saftigt), och linfröbullar. Mmmmmmm va goda dom blev! Recept är utlagt! En grill till husbilen har också införskaffats i helgen, delvis för min skull (dom är så snälla) så vi kan äta riktig mat allehopa  tillsammans, eftersom jag har så svårt för att äta ute.

Medan jag bakade var resten så duktiga att de rev ut allt golv nere i källaren, där ska det renoveras. Men det hände något med Dannes rygg så han har ont nu om han inte ligger raklång.. Hoppas att det går över snart älskling! (Annars går det väl över när vi gifter oss :-)

Imorgon blir det muffinsbakning och förhoppningsvis Tiljans Talanger i stan, spännande!
Förresten, stort grattis till Max och Nella som lyckades få en plats på skolan de vill gå på! *stolt*

Ett par sista välmenande ord idag:
Ät inte för mycket linfröbullar
(för både din egen och alla andras skull)

XOXO
Fialottan

Linfröbullar

Mmmmmm mmmmmm mmmmmmmmmm nam nam. Gotti gott gott. Mumma för töjsen de.



1 dl linfrö
3 dl skållhett vatten
1 pkt (50g) jäst
4 dl nyponsoppa
8 - 10 dl mjölmix (degen ska vara kladdig men hanterbar)
1 tsk salt
(brödkryddor)

Håll upp linfröna i en skål och häll på det varma vattnet. Låt stå till det kallnat.

Smula jästen i en annan bunke/skål än linfröna och häll på ljummen nyponsoppa. Rör om till jästen löst upp sig helt. Häll i salt, linfröna, och lite mjöl i taget. Se upp så att degen inte blir för fast. Använd gärna en matberedare.

Låt degen jäsa länge, helst en timme.

Om degen är FÖR kladdig, blanda i mer mjöl. Mjöla händerna och forma bullar i lagom storlek, gör stora om du vill ha hamburgarbröd! Låt bullarna jäsa yterliggare en halvtimme/timme och pensla sen med lite vatten. Grädda bullarna ca 15 min mitt i ugnen i 250 grader.

Perfekt till picknicken med lite sallad, tomat och god salami i!

RSS 2.0