Förkyld och lördag 30 / 8 2008

Jaha och då var det lördag. Det var ju värst vad denna veckan gick snabbt, jag tror inte jag hinner med riktigt och nu har förkyldningen kommit ikapp mig. Attans, jag vill inte vara sjuuuk. Senast jag var såhär förkyld var när jag hade praktik på Skapa så det var ju ett tag sen. Också var det ju liite dålig planerat om det nu var tvunget att komma.. imorgon är det kusinträff med mammas sida och på måndag är första "långa" dagen jag ska jobba. Får vila imorgon och bara ta det lugnt. Ska göra ett smyckeställ, det är nog det som kommer hända. Nilla och den lilla lillan kommer att komma imorgon, dom åker hit med mams och paps efter träffen.

Nej, nu är det sovdags. Natti

XOXO
S

Dagens Winnerbäck


Man får aldrig nog!

29 / 8 2008

Då var denna dagen också gången. Teamwork
På måndag vet vi hur det blir med jobbet, håller alla tummarna!


Puss å kram

Sara

Jobb jobb jobb TORSDAG 28 / 8 2008

Jaja jag vet, nu var det länge sedan igen.. Jag har faktiskt skrivit men det har bara blivit korta snuttar som sparats eftersom jag inte riktigt har orkat skriva färdigt. Så kan det bli, ibland känner man bara inte för det. Jag har ju jobbat (eller arbetstränat?) iallafall så jag har varit halvt medvetslös när jag kommit hem.. inte för att jag är fysiskt trött men det är så mycket nytt att lära sig, viktiga saker liksom som gör att man måste tänka så mycket eftersom det inte får bli fel.. Jag har då inte haft problem att somna på kvällarna!

På tal om något annat så har min moster som bor i Tyskland kommit! Tillsammans med sitt barnbarn Enola, jättesöt liten sak! Hon försöker prata svenska, men ibland kommer hon inte på vad ordet heter så det blir det på tyska. Jag har ju läst det, men det känns som att det var hundratusen år sedan. Kommer knappt ihåg något alls av det.

Min pojke börjar ju skolan på måndag så jag köpte en gottepåse till honom idag med bra att ha saker inför skolstarten, och ett IQ-pussel som han satt med hela kvällen ;-) iloveyoou. Värt att nämna är att han klarade det, men varken jag eller julia fixade det MED fusk..

Nu ska jag göra örhängen som jag ska skicka med pappa!

XOXO
S

Seriehelg

Boston tea party, erik och mackan - hela och rena, och two and a half men.

Det, och lite annat smått och gott har vår helg gått ut på. Vi har bara tagit det lugnt, mamma och pappa har varit i husvagnen. Jag har ju pärlat också (såklart), fast inte pärlatpärlat så mycket, mest plockat och sorterat.. Hade typ 1000 saker på hundra olika ställen (typskt sara). Det är ganska så trevlig tidsfördrivning faktiskt, man gör något men ändå inte.

Dagens klipp!




Shopping och barnpassning FREDAG 22 / 8 2008

Vaknade tidigt idag.. det var ju ganska så bra förstås idag, nästa vecka kommer jag ju börja 8, 9 eller 10 alla dagar. Jag, mamma och pappa åkte ut till Novatrakten för att köpa dynor och lite annat smått och gott. Paps började jobba vid 13, så när vi lämnat honom gick vi i stan tills det att mamma började jobba. Kollade in Lagerhaus (det var nog 100 år sen jag var där sist..), köpte en liten soptunna (veckans fynd!). Vi åt god bakad potatis och kollade i några olika broschyrer om Hurtigrutten och Nordkapp och Honningsvåg. En sväng på Skapa blev det också, och sen kom Danne och hämtade mig. Vi åkte ut till den nya sportaffären ute vid nova (igen). Mycket snyggt, men sååå billigt var det ändå inte. Kepsar och sånt kanske.

Nästan direkt när vi kom hem så gick vi och hämtade Tuva på dagis! Man kan ju inte bli annat än glad när någon så liten och söt ropar SAAAAAARAAA! och hoppar upp i ens famn. Vi hade det mysigt ute i sandlådan, lekte gömma stenen och varmt eller kallt. Sen fick vi hoppa in i dushen och sen kom syster yster ♥ som lyckats få ryggskott (ajajaj). Jag fick följa med och passa lillan en stund till eftersom det fick bli ett 'akut' besök hos massören.

På kvällen såg vi en braig film, "Are we done yet?". Se den!

Puss
Sara

Minisoptunna

EN ROSA jättesöt liten "soptunna" som jag kan ha på bordet sidan om mig när jag pärlar! (Istället för att det ska ligga avklippta hattpinnar överallt).
Pris? 15 pixalurver på Lagerhaus

Dagens video



Tillägnat dagens lilla gäst ♥

Dagens bild



Myspys i soffan
Modell: Tuva, sötaste systerdottern!

Malmöfestival och getingstick TORSDAG 21 / 8 2008

Idag blev det en sväng på malmöfestivalen igen. Denna gången la vi inte ner någon energi på att svamla runt i matoset (inte en gång till..) utan vi gick hela vägen ner och sen hela vägen upp till trianglen. Många skojsiga saker men också sånt som man undrar "oo vad skulle man ha det till?". Jag har hittat en ny favvosten. Bärnsten. Visst är det fint? Men jag har faktiskt aldrig sett att man kan köpa det "löst", att göra egna smycken av. Ett rykte säger att det hjälper mot fästingar eftersom det är laddat merd statisk elektricitet.

Uuuuuuh varför är det så mycket getingar nu? Mamma blev stungen av en rackare idag och Danne blev härom dagen, dom är så ettriga. Ish å pii å blä.

XOXO
S

Mördegskakor



Mördegskakor
Jag hade lite tur! Hittade glutanfri mördeg, som var superlätt att ha att göra med. Om man inte kan få tag på det går det ju såklart att göra själv;
120 g Margarin eller smör
¾ dl Socker
3 dl Semper fin mix

Låt degen vila någon timme i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen på mjölat bakbord tills det är tunt, men fortfarande hanterbart. Skär degen i bitar, lägg upp på bakplåtspapper och pensla med ägg. Sedan gjorde jag tre varianter; med pärlsocker, med grovt salt och kryddor, och en utan något. Grädda i 10-12 min (tills det att dom har fått lite färg). På dom utan något pudrade jag med florsocker direkt när jag tog ut dom ur ugnen. MMmmm..

Lätt som en plätt!

Dagens VILL HA!


Detta är ju nästan för bra för att vara sant!
Hur kan jag ha missat det?


Dagens video


Aaawe

Popcorntrick

Se först


Sedan popcorntricket PÅ RIKTIGT!


Det är ju såå det går till :-)



ONSDAG 20 / 8 2008

Oj, det var visst en tag sen sist nu!

Tiden har gått så snabbt nu dom senaste dagarna. Jag har iallafall konstaterat en sak; Komvux på "distans" är då inget för mig.. ska jag plugga så blir det via NTI som Matte gjorde. Kanske grafisk kommunikation c? Den är ju på 200 poäng, plus att den nog hade varit ganska så rolig. Först så får vi se om jag får jobbet, nu ska jag ju vara där hela nästa vecka.

Vi var på IKEA i söndags och handlade lite grajs till husvagnen och lite annat smått och gott. Hittade fina glasburkar till mina band och stenar och nya backar till scrap, decoupage och sygrejer (det funkar inte så bra med pappkassar i längden..). Har fått en nytt uppdrag också, att sy en luva till bakmaskinen? degkroken? (ja vad det nu heter..) så att den kan stå framme hela tiden. Vi åkte förbi Coop på Värnhem också och köpte en massa godsaker (som jag tåler)! Chokladmuffins, müsli, toastbröd, smördeg, salta kringlor.. Mmmm. Mmmumma.

Annars har det väl inte hänt sådär väldigt mycket, kollat en hel del på Two and a half men, pratat lite med Sara ♥, fixat och donat. Läst. Pärlat.

- natti natti
Sara

Dagens Miss Li


Hon spelar på Malmöfestivalen nu. Snyft..

Bakom stängda dörrar

Det är så sjukt att det är svårt att förstå att det är sant, att det har hänt på riktigt. Just nu i boken är det sommar och Kristina är 15 år och väntar sitt första barn som hennes pappa gett henne.. Notera att dom bor i en storstad i Sverige. En helg bestämde sig pappan att ta med sig Kristina och campa (i vanliga fall var pappan väldigt skygg av sig). Skulle det bli normalt för en gångs skull? Nej det skulle det inte.. Han hade tagit med henne ut för att få vara ensam med henne, så han kunde göra vad han ville med henne, utan att lillebror Fredrik och Heikki som dom bor hos skulle misstänka något. Kristina som kämpade emot gjorde bara pappan mer upphetsad på sin egen dotter. Till sist fick han ge sig, hon hotade med att skrika så att alla på campingen skulle höra. Sen var han inte lika ivrig längre.. Morgonen därpå straffade han henne med att gå hela vägen hem med all packning. Hon var övertygad om en sak; han skulle inte få knäcka henne.

Fy katten

Egen sammanfattning från sidorna 109-110, från boken "Bakom stängda dörrar".


LÖRDAG 16 / 8 2008

Idag har jag jobbat och det var jätteroligt! Hade gärna jobbat mer, så nu får vi se vad som händer. Man vet ju aldrig, så för säkerhetens skull ska jag gå på dom olika introduktionerna till kurserna jag har kommit in på. De två första är på måndag! Kan man läsa en a kurs paralellt med en b kurs i samma ämne?

Affe och Sussie kom idag också, så Danne har ju varit med dom och fiskat i Röggle hela dagen, myspys. Jag var för trött, (eller kanske rastlös?) efter att ha jobbat, och kände att jag behövde sova i min egen säng, men Danne (iloveyou) stannade kvar med som i husbilen. Sen åkte jag, mamma och pappa åkte en sväng till Malmöfestivalen för att äta något gott och titta på marknaden. Mams och paps åt langos, lika gott som vanligt tror jag. Såg gott ut i alla fall! Sen skulle vi hitta något till mig.. Det fanns inte en ända som hade något som var gluten, laktos och nötfritt, förutom pressbyrån.Vilken festivalmat! "En banan? Är det allt?" frågade han i kassan när vi kommit fram. När vi förklarade sa han "Jaaha, då är vi mycket stolta över det!" Så kan det bli. Vi hittade lite gottiga fruktkarameller också :-). Sen kollade vi marknaden, många roliga saker och mycket ny inspiration! Vi åkte hem vid typ tiotiden. Jag och  Danne åker nog in en dag till, såsmåningom (först och främst skola/jobb nu). Måste lära mig att lägga mig i tid nu med, kan inte vara uppe så sent.

XOXO
S

Dagens låt!


Denna låten spelades på en resturang inne på en smågata på malmöfestivalen igår. Rätt så mysig faktiskt.

Jason Mraz kommer till Mejeriet 26 september.
Det kanske hade varit något?

Dagens wow

Artikel, nyfödda sjulingar
Herrejösses, hur är detta möjligt?

FREDAG 15 / 8 2008

Det har varit ännu en lugn slappedag. Jag och Danne åkte en vända till Obs och tittade runt en liten stund, mötte Monica och Leif som skulle iväg och träffa mams och paps i husbilen.Jag hittade en fyrkantig liten borste, jättesöt! Ikväll blev det mat ifrån Aptiten (amerikansk sallad minus paprika, gurka, sås och bröd. Mums) och Rush Hour 3 till det, mysigt roligt och gott på samma gång!


Cheese!
Lite roliga missar ifrån filmen

Nej nu är det dags att sova. Ska se om jag kan låta bli att läsa.. Man bilr fast i den boken (Bakom stängda dörrar), helt hemsk.. Personen som boken handlar om är nu 14 år och ska snart föda sitt första barn som pappan gjort henne gravid med. Stackarn.

Imorgon är det jobbedags!

XOXO
Kickan

Dagens bild!


Nybadade och fixade fossingar
Dags att hoppa i jobbeskorna imorgon igen :-)

TORSDAG 14 / 8 2008

Dagen kom och gick
Slappedag till max, med film, bakning och fotografering



Hallongrottor!


Hallongrottor, ca 25 st
300 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 st ägg
1 pkt fin mix
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning: hallonsylt

Rör fett och socker mjukt. Tillsätt ägget. Blanda i de torra ingredienserna och arbeta samman till en deg. Forma degen till en rulle och skär i 25 delar och lägg i bakformar. Tryck en fördjupning i mitten och lägg i en klick hallonsylt. Grädda i 200 grader, ca 15 minuter. Mums!

Jag hade i lite kokos i mina innan jag hade i mixen. Mummaa


Winnerbäck


Man blir lite beroende..
och just nu är det denna som surrar runt i hjärnan


Örhängen


Vissa saker är ju liksom lite svåra att göra själv.
Dessa ringarna hittade jag på Wedins. Kostade typ ingenting, en tia kanske?
Något att använda när man ska vara lite mer finklädd!

Pics









Så kan det bli om man inte har så mycket att göra

Vänner


Favorit serie nr 2 :-)

ONSDAG 13 / 8 2008

BLIXTAR OCH DUNDER
- svar på tal om det konstiga vädret..

Andra jobbedagen avklarad! Det gick ju så bra som det hade kunnat. Men nu är det inget förrän på lördag igen, och det är lite tråkigt, nu när man har kommit in i det (det är ju faktiskt roligt att jobba :-). Notera att jag faktiskt cyklade dit och hem idag!

När jag kommit hem och ätit och andats lite träffade jag Sara en timme innan hon skulle iväg till stan. Myspys. Hon fick två hemmaodlade cocktailtomater av oss. Mumma!

Sen blev det gottig kvällsmat tillsammans med en arbetskamrat till mamma. Väldigt trevligt! Pratade massor om roliga och intressanta saker, resor och utbildningar.. Jag skulle vilja åka till Frankrike och Italien kanske.. Eller Spanien, där har ju typ alla varit. Ibland drömmer jag om hur det hade varit att åka bort, långt bort, när allt med mat och det där hade funkat utan några problem.. och bara va, finnas och upptäcka saker som man inte visste fanns. Det hade varit något det. Nu snart ska vi försöka komma iväg till Danmark med Danne, han har ju aldrig varit där fastän vi bara bor en halvtimme där ifrån. Trevligt värre. iloveyou ♥

Nej, jag är inget ufo
XOXO
S

Lejonkram (klipp)


Aaaaaaaaaaaaaaaaaawe.

Hallongrottor?

Mmm, det vill jag ha. Ska nog göra det snart, kanske med lite kokos i? Har blivit lite förtjust i det på sistonde. Ja nu är det bestämt, det ska göras i veckan.

Ny klockarmbandsdesign med laava!



Samma pärlor som i det andra, fast på kedja med hattpinnar och med looprings i ändarna.

TISDAG 12 / 8 2008

Det gick ju bra att jobba, var väldigt roligt faktiskt! Och dom frågade om jag vill jobba på lördag med och det är ju klart jag vill, roligt att göra något mer seriöst såklart. Just nu är jag i det stadiet att jag inte tycker att det är roligt med "sommarlov" längre.  Danne har såpass mycket skolarbete att göra också så det blir inte att vi hinner göra något. Skulle vilja gå på bio och äta go' glass på per tutti med honom så fort han får tid! Han kom och hämtade mig i stan idag, regnet ööste ner och jag missade bussen (glömmer alltid bort att den går så sällan).

Ikväll har vi faktiskt suttit och kollat på UFC 86 tillsammans. Apan vs Gorillan. Också ankstjärten som alla älskar att hata! Det var bloodigt. Väldigt givande.. eller kanske inte.

Har gjort om klockan med lavastenarna eftersom ett av låsen gick i sönder. Det blev brao fastän jag gjorde det på kedja. Och denna kan jag faktiskt knäppa själv! Imorse vad vi tre stycken som hjälptes åt att knäppa den gamla, fast Julia kunde faktiskt knäppa den andra åt mig utan problem. Hon är stark hon. Hennes pojkvän ifrån Surahammar kom inatt, sen pratade dom hela natten, gick och la sig när vi gick upp imorse också väckte vi dom när det var kvällsmat(!). Låter väl sådär nyttigt :-)

Nej, idag ska jag lägga mig tidigt igen och läsa i min nya bok!

XOXO
Sara

MÅNDAG 11 / 8 2008

Idag var en sån lugn dag. Jag åkte med mamma in till stan och Danne har pluggat hela dagen. Köpte en bok, bakom stängda dörrar, som är baserad på en verklig historia. Mer om den kommer! Köpte pluppar (eller bakstycken kanske det heter) till några av dom nya örhängena eftersom de man fick till höll en gång.. Hoppas att dessa är bättre. Skulle köpt en hand att hänga ringar och halsband på också, men dom var slut (inte konstigt, vad jättebillig)

Har nydligen fått reda på att Matte kanske ska vara i Nordkapp en månad till. Blev för hans skull, det är ju verkligen något för honom. Annars kommer han nog hem runt den 2 september :-).

Imorgon ska jag jobba för första gången "på riktigt", eller lära mig vad det är jag ska göra. Jaja, spännande vilket fall som!

På tal om ingenting så har min mamma mia köpt hem världens godaste saft! Bob mix med apelsin och mango. MMMMmm! Mumma i magen!

Idag ska jag lägga mig tidigt, måste ju komma upp i tid imorgon!

Puss å kram
Sara

SÖNDAG 10 / 8 2008

Idag åkte jag och mamma till mormor i Malmö. Det var ett bra tag sedan jag var där. Hon var pigg och glad, det var väldigt roligt att träffa henne igen, senast var nog till min student tror jag.. Min mormor skriver så otroligt fint, blir så avundsjuk. Hon skrev i korten jag gjorde till mammas kusiner innan vi åkte och lämnade dom. Kanske att man skulle gå en skrivkurs och lära sig skriva vackert? Det hade nog varit något.

Sen var jag duktig, sydde ihop två par byxor som mamma gjort hål i! Jajemänsan.

Vi kollade på en långdragen film innan Danne åkte iväg till skolan för att plugga. Kommer inte ens ihåg vad den hette, var väl inte den sämsta men inte den bästa heller.. När han hade åkt satt jag och kollade på tv4 fakta. En av mina favoritkanaler, det är så mycket intressanta saker som visas. Ikväll var det ett program som handlade om tre personer med cystisk fibros, en lungsjukdom som är relativt vanlig i Storbritannien. Två små flickor som vet att de kommer dö om de inte får nya lungor snart, och en kvinna som vägrade transplantation och som dessutom hade planerat sin egen begravning 11 dagar efter intervjun dog hon. Tänk vad mycket saker man inte vet, eller kommer få veta, men att veta en sådan sak när man är så ung.

Och sen var det tyst vitte också, har blivit lite beroende av det sedan vi var på Gotland. Det var ingen höjdare, hängde inte med alls också lyckades jag missa slutet.

XOXO
SL

LÖRDAG 9 / 7 2008

Idag har jag sovit länge och umgåtts med Sara!
Tack för en rolig kväll sötnos

Puss

Tackkort

Det första student-tackkortet skapat och levererat!


Ett kort på ett kort med kort i! Sara nöjd.

Glass!


Jordgubb, mango och melonsorbet med massor av frukt och en god grön sås på ifrån den bästa glassbaren i stan :-) Garanterat gluten och laktosfritt! (och allt det andra med såklart)

Den du!

Inspiration


Ett låååångt halsband jag gjorde efter att ha blivit inspirerad. Blev väldigt nöjd med detta. Måste bara lägga till något tyngre längst ner så det blir ett snyggare fall när man har det på.

FREDAG 8 / 8 2008

Stora Syster Yster kom direkt på morgonen idag innan hon skulle iväg till jobbet. Hon skulle ha en brudsminkning, tydligen är det många som gifter sig idag eftersom det är 080808. Men vad är det för speciellt med det, egentligen?

Följde med mamma till stan tidigt, hon började 11 så vi hann gå runt en stund. Vi bytade mina jobbeskor till en storlek större, bättre att ha en som är lite för stor än en som är lite för liten! Gick till Wedins, dom hade nen massa rea på bland annat örhängen så det blev ett par stycken olika. En sväng på Skapa blev det också såklart. Och precis när jag skulle gå till bussen började det spöregna, ja såklart!

OS-invigningen, varför kollade vi ens på det?



Lite senare kom Therese igen och lämnade tillbaka det hon lånade imorse. Hon hade varit och sett Eva Dahlgren och Peter Jöback i Helsingborg igår. Mysigt. Vi bjöd henne på mat och så satt och pratade jättelänge, väldigt trevligt. Det var länge sedan, vi får ses snart igen! :-)

Vi såg en film också, The Ex. Den var heelt ok!
XOXO
KiCKAN

Scrubs


TORSDAG 7 / 8 2008

UUUUuuh vad varmt och klibbigt det är. Ush! Det är föör varmt!

Idag har jag varit duktig iallafall, har köpt ett par fina arbetssandaler hos en hälsokostaffär här i Lund! Dessutom kom jag undan med ett rimligt pris. MEN, liite pinsamt.. uppenbarligen är min vänsterfot bra mycket större än den andra foten och jag provade bara en av dem i affären (högerfoten då såklart). Hm. Attan. Får åka in och byta imorgon.

Jag har fått ett nytt uppdrag (bokprojektet lades ner ganska så snabbt), mammas kusiner fyller 50 så dom ska få något fint. Halsband och kort ska dom ha minsann. Det blev ett par enkla halsband med mestadels bruna sötvattenspärlor, lite blåa sötvatten och stora blå swarovski. Till det silverlås. Fint ska det va! Har bara gjort ett av korten, bild kommer när båda är färdiga eftersom dom "hör ihop".

XOXO
Saora

ONSDAG 6 / 8 2008

Jag är en hårt arbetande kvinna! Eller inte.. Nästan.. Kanse.. Förhoppningsvis! Jag har fått två trändagar i nästa vecka, ska bli jätteroligt. Också får jag snart veta det slutgiltliga beskedet. Snabba ryck!

Var i stan idag, kändes som att jag aldrig skulle åka hem, klockan gick såå långsamt. När vi slutat jobba ( :-) så gick jag och mamma och åt glass på Per Tutti. MMmmmmmmm mmmm. 3 kulor sorbet, massa frukt och någon sås på det. Det var länge sedan! Mumma i magen! Efter det åkte jag och Danne till ÖB för att köpa någon nyckel till sätet i bilen som lyckats låsa sig i LITE fel läge. Typiskt. Sen blev det kvällsmat. Jag vet inte hur jag lyckades få i mig allt det där..men gott var det!

Framkallade faktiskt en massa bilder idag, dom blev fiina. Ska göra ett scrapbookingalbum om sommaren 2008! Bilder kommer ju självklart, så snart det är påbörjat.

XOXO
Sara

TISDAG 5 / 8 2008

Nu är vi hemma i Lund igen

Medeltidsmarknaden var mysig förutom att det blev lite varmt och lite för rörigt i slutet. Och nu har jag fått äta kanderade äpplen igen! Mumma!

Hemfärden gick bra förutom att vi fick det lilla ovädret runt foten.. Vi som var så duktiga och tog kustvägen och allt och ändå hann den ikapp oss. Det var lite otäckt eftersom det var mörkt också. Vilken tur att Danne är så duktig på att köra! iloveyou.

Vilket sunkit väder vi har.. Tappat matlusten helt, får så ont i huvudet när det bara hänger en massa saker i luften hela tiden. Men det skulle väl bli bättre väder snart igen? Håller tummarna för det!

Imorgon ska jag och Danne nog framkalla lite foton från denna sommaren som jag ska pyssla med, köpte ett sött litet scrapbookingalbum på Skapa till det idag! :-)

Fortfarande helt slut, ska sova snart.

XOXO
Lunnatöjsen

FREDAG 1 / 8 2008


Jag tänkte att jag kunde passa på att visa tunikan och shortsen som jag köpte i Stockholm. Helt underbar outfit i detta vädret, sval och skön, och perfekt att ha ovanför bikinin.

Idag har jag och Julia bara degat i solen och spelat kort. Det har varit väldigt varmt idag, lite för varmt.. Men imorgon ska det bli regn, så egentligen vill man ju inte klaga. Vi får hålla tummarna för att det blir bra väder på söndag iallafall!

Danne var en sväng hos en kompis och då skulle jag ha pärlat men fastnade framför two and a half men framför teven.. Men jag gjorde ett halsband, började dock med det vid 23. Liite sent, men måste man så måste man! Det blev sött med kedja på ena sidan och bruna pärlor länkade på andra sidan, och en brun lite större pärla ner till tillsammans med ett hänge i form av en fjäder!

Bättre bild kommer

Oj  vad mycket kärleksmums jag ätit idag!

2 dagar till medeltidsveckan börjar!
Puss å kram


Kärleksmums!



KärleksMmmmmmm. MMMMmmmmmmmmmums.
Recept ifrån Sempers hemsida
2 st ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl Mix
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smält smör eller margarin

Glasyr
3 1/2 dl florsocker
50 g smält smör eller margarin
4 msk kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Garnering: Kokosflingor

Grädda kakan i 225 grader, ca 15 minuter. Ta gärna någon form som är mindre än en långpanna för att få en högre kaka. Bred på glasyren medan kakan fortfarande är varm så blir det mer jämt! Och snabbt på med kokosen!

Mumma i magen!

RSS 2.0