MÅNDAG

Det kändes som att det hade regnat hela natten när vi gick upp i förmiddags. Det var fuktigt och varmt i husbilen eftersom det hann regna in lite innan vi stängde takluckan. Uuuh ruggigt.

Men sen blev det boveteplättar till frukost som jag och Danne gjorde, det förgyllde min morgon!

Sen sov jag, och sov lite till och sen var det middag. Kokt torsk med dillsås och potatis. Gott och bra för min onda mage. Att man kan vara så trött! Vart kommer det ifrån? Hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk.. Nu bär det ju snart av till Värmland, sen Dalarna och till sist Stockholm innan vi åker tillbaka till Gotland. På torsdag åker vi!

Dagens höjdpunkt var nog att jag fick paket av mamsen idag. Tänka sig, hon har köpt pärlor till mig i Helsingborg, och så fina dom var! Små nyckelpigor (!), fjärilar, blad, kuber och en massa annat roligt. Är sugen på att göra något med det ikväll.. om jag orkar, är helt slut ju. Annars får jag göra något imorgon. Ett par örhängen kanske.. det är ju inte så krävande förstås :-)

Har börjat kolla in lite sköna (och snygga!) skor att jobba i, om jag skulle få jobb efter sommaren. Det finns faktiskt en hel del, och ont i fossingarna vill man ju inte ha.
  

Citat
"Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är
- inte runt knuten. "
Okänd

XOXO
älgens kicka


Boveteplättar

Idag blev det en riktigt god frukost, boveteplättar med äpplemos. Såklart är detta goda något jag vill dela med mig av, mammas egna recept. Tro mig, det är bra för onda magar!



Mamma Mias boveteplättar
6 dl mjölk
3 dl bovetemjöl
3 ägg
1 msk krossat linfrö
vaniljsocker
t.ex. rapsolja att steka i
Vill man ha dom extra fluffiga kan man ha i lite bakpulver.

Låt smeten vila 20 min innan du rör om igen och steker plättarna.

Mumma för maagen de duu!

SÖNDAG

Idag har jag gjort precis vad man ska göra en söndag. Bara vara, söndag. I alla fall näst intill.

Vi kom hem ganska så sent ifrån Adsjös igår. Både jag och Kenzo-vovsen somnade innan de spelat färdigt, men det gjorde ingenting, det var väldigt trevligt i alla fall! Tack för igår Jesper. Såklart var det så varmt det någonsin kunnat bli imorse, så vi vaknade av att det kokade i våra kroppar inne i husbilen, klockan 8. Typiskt. Jag lyckades dock somna om till sist och vaknade igen vid halv elva. Skönt!

Efter en frukost på terassen klättrade den halsflussiga lilla Maria på väggarna. Hon ville färga håret så då gjorde vi det, och på samma gång passade vi på att fylla i min lila slinga. Det blev NEON! Jag tror nästan att jag kommer lysa i mörkret inatt. Vi kom fram till att den burken med färg jag köpte nog kommer att räcka tills jag är 80. Frågan är om man fortfarande vill ha lila då..? Vi blev fin fina!

Vid fyra-tiden övertalade pappa Affe mig och Danne om att komma till Tofta Outlet där dom hade byggt om. Jag fick ett par vita dojor och ett par najsiga solglasögon med strass (höög sara-faktor) av Petterssons så att jag kan vara sommarfin :-) Tack!

Till kvällsmat blev det mumsiga pannkakor! Jag ska nog ta en till nu till fotbollen, bara för det är så gottigt.

Citat:
"När man ska ta honung med ballong är det förfärligt viktigt att man inte låter bina veta att man kommer."
Nalle Puh

Visst är han klok?
XOXO
Dollan



SÖNDAGs pannkakor!

Idag har vi ätit pannkakor, gluten och laktosfria såklart!

Till ca 10 stora pannkakor
4 dl mjölk
2 dl mjöl (t.ex. fin mix)
2 ägg
2 msk smör
lite salt
(vanlijsocker)

Egentligen skulle vi göra crepes, pankakor med röra och ost i, men eftersom jag inte känner mig så pigg så tog jag vanliga, enkla med jordgubbssylt på. Jag hade lite vaniljsocker i, så det blev mer efterrättsaktikt. Mumma i magen!

Danne är bästigast på att grädda sara-pannkakor

KumKum

Lite tidigare i veckan gjorde jag nog bästa fyndet på vääldigt länge. Det är som att jag hittade något jag längtat efter.  Löjligt, men sant. Då kan det väl bara vara bra?


En LILA kumkum-ring till halva priset!

Av alla ställen, hittar jag den i en liten liten klädbutik på adelsgatan i Visby, för 399kr.  Sara älskar kumkum då är det bara. Och lila med för den delen, just nu iallafall!

Jag blev ju dessutom tvungen att göra en matchande klocka till!

LÖRDAGs gott

Sommarens smarrigaste tillbehör:



Röda linser med timjan
1 del linser
2 delar vatten
Buljong
Timjan

Låt linser, vatten och buljong koka på svag värme tills linserna är lagom mjuka. Egentligen ska man nog låta vattnet koka bort, men jag brukar bara låta det koka en stund innan jag häller bort vattnet så det inte blir så grötigt.

När det är färdigkokt tar man i lite timjan, torkad eller färsk, och rör om.

De röda linserna är väldigt lättillagade och väldigt goda. Okokta blir minst det dubbla när det är färdigkokt mängdmässigt eftersom de sväller upp rätt så ordentligt.

Gott till bland annat grillat, sallader och fisk!


LÖRDAG i Visby

Idag har varit en trevlig dag, och jag har varit duktig! Vi var i stan flera timmar och jag handlade bara pärlor för 7(!) kronor och en jättegossig body lotion från the body shop för 25, på rea såklart. Med oss i stan hade vi Jeppa, han och Danne hade lagom roligt när han spanade in allt och alla :-). Vi åt en mumsig lunch också som för min del bestod av grillat kycklingspett.

Jeppa 

Resten av kvällen ska pojkarna spela cs och jag ska försöka fördriva tiden.

  

Pang pang. Vem åt upp alla mina palle kuling?

FREDAGs bak

Nu har det bakats tekakor! Med solrosfrön! Det E mumma de.



Från sempers hemsida (http://www.semper.se/templates/page.aspx?id=854)
Tekakor, ca 10 st
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk 50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
3 dl havregryn (Sempers Rena Havre)
5 dl Semper Glutenfri Mix
1 dl solrosfrön
Till utbakning: Semper Glutenfri Mix

Gör så här:
Smält fettet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör i jästen. arbeta in socker, salt, havergryn och mix. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar. Platta ut till tekakor (ca 12 cm i diamer). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs tekakorna ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. Degen går också att baka ut till hamburgerbröd (pensla med vatten och strö över sesamfrö) eller korvbröd.


Tekakor med ost,
mums i magen

FREDAGs visning

Här är min nya klocka! (Som jag ääälskar)



Massa lila grejs och berlocker som man kan ta av/byta plats på.
(Hela armbandet är fäst i klockan med kabinhakar så det kan bytas ut)

FREDAG

Attan.. har precis upptäckt att mitt ena par glasögon har blivit repade på båda glasen. Hur kan jag ha lyckats med det? Tack och lov att det är dom som är försäkrade. Fast som pappa sa så är det ju bara ett par glasögon.. det hade kunnat va värre saker som hänt. Nu ska vi bara försöka planera så pass bra att jag kan få dom nya glasen när jag är i Stockholm eftersom den butiken de är köpta i inte finns här på Gotland.






TORSDAG

Torsdag och det har inte hänt så mycket på Gotland. Vädret var helt underbart när vi vaknade men nu har det regnat och det ser ut att komma mer..

Är pärlsugen men vad ska man hitta på? Har ju precis gjort en klocka till! (Bild kommer). Underbara ametist. Äntligen är mitt nya hål i örat läkt! Så örhängen är ju alltid en idé. Bling bling ska det väl va? Det tycker kickan om!

Idag har vi för i övrigt fått tillbaka vår lilla lya, husbilen, så ikväll efter fotbollen ska vi gå ut och bädda. Hoppas att det inte blåser så mycket inatt..

Imorgon blir det bakning och kanske en tripp till stan!

Ute i solen!Ute i solenUte i solen!Ute i solen!Ute i solen!

Citat:
Hur skulle du fått ditt äktenskap att fungera?
Säga att hon var vacker, även om hon såg ut som en lastbil. (Rick, 10 år)


Med magen full av palle kuling
XOXO
Kickään


RSS 2.0