LÖRDAGs gott

Sommarens smarrigaste tillbehör:



Röda linser med timjan
1 del linser
2 delar vatten
Buljong
Timjan

Låt linser, vatten och buljong koka på svag värme tills linserna är lagom mjuka. Egentligen ska man nog låta vattnet koka bort, men jag brukar bara låta det koka en stund innan jag häller bort vattnet så det inte blir så grötigt.

När det är färdigkokt tar man i lite timjan, torkad eller färsk, och rör om.

De röda linserna är väldigt lättillagade och väldigt goda. Okokta blir minst det dubbla när det är färdigkokt mängdmässigt eftersom de sväller upp rätt så ordentligt.

Gott till bland annat grillat, sallader och fisk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0