FREDAGs bak

Nu har det bakats tekakor! Med solrosfrön! Det E mumma de.



Från sempers hemsida (http://www.semper.se/templates/page.aspx?id=854)
Tekakor, ca 10 st
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk 50 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
3 dl havregryn (Sempers Rena Havre)
5 dl Semper Glutenfri Mix
1 dl solrosfrön
Till utbakning: Semper Glutenfri Mix

Gör så här:
Smält fettet och tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör i jästen. arbeta in socker, salt, havergryn och mix. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar. Platta ut till tekakor (ca 12 cm i diamer). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Jäs tekakorna ca 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 grader, ca 7 minuter. Degen går också att baka ut till hamburgerbröd (pensla med vatten och strö över sesamfrö) eller korvbröd.


Tekakor med ost,
mums i magen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0