Tre sorters kakor
En kaka gör en ju alltid glad, vad gör då tre (om inte mycket)?
Sempers grundrecept
Småkakor, ca 50 st
4 dl Semper Lågprotein Mix (spar 1/2 dl till utbak.)
125 g mjölkfritt margarin
1/2 dl socker
1 krm hjorthornsalt
Jag använder mig av fin mix, och gjorde en dubbel sats som jag sedan delade upp på tre för att kunna smaksätta olika.
Chokladbröd:
Lägg till kakao och lite mer socker i degen.
Kanelkakor:
Lägg till kanel och socker, en del kanel per två delar socker. (½ msk kanel och 1 msk socker blev lagom för min del).
Citrondrömmar:
Pressa i lite citron och strö på lite pärlsocker innan gräddning.
Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 3-5 mm tjocklek och ta ut runda kakor. Grädda på bakplåtspapper i 200 grader i ca 8 minuter.
Sempers grundrecept
Småkakor, ca 50 st
4 dl Semper Lågprotein Mix (spar 1/2 dl till utbak.)
125 g mjölkfritt margarin
1/2 dl socker
1 krm hjorthornsalt
Jag använder mig av fin mix, och gjorde en dubbel sats som jag sedan delade upp på tre för att kunna smaksätta olika.
Chokladbröd:
Lägg till kakao och lite mer socker i degen.
Kanelkakor:
Lägg till kanel och socker, en del kanel per två delar socker. (½ msk kanel och 1 msk socker blev lagom för min del).
Citrondrömmar:
Pressa i lite citron och strö på lite pärlsocker innan gräddning.
Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg. Kavla ut degen på mjölat bakbord till ca 3-5 mm tjocklek och ta ut runda kakor. Grädda på bakplåtspapper i 200 grader i ca 8 minuter.
Kommentarer
Postat av: Jessica
sv: Det var en fjantigt enkel sallad som bestod av romansallad, tomater, gurka och lite parmesan med en balsamvinäger-dressing ;)
Trackback