Linfröbullar
Mmmmmm mmmmmm mmmmmmmmmm nam nam. Gotti gott gott. Mumma för töjsen de.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/615562/images/2008/sg1l1682_12306234_thumb.jpg)
1 dl linfrö
3 dl skållhett vatten
1 pkt (50g) jäst
4 dl nyponsoppa
8 - 10 dl mjölmix (degen ska vara kladdig men hanterbar)
1 tsk salt
(brödkryddor)
Håll upp linfröna i en skål och häll på det varma vattnet. Låt stå till det kallnat.
Smula jästen i en annan bunke/skål än linfröna och häll på ljummen nyponsoppa. Rör om till jästen löst upp sig helt. Häll i salt, linfröna, och lite mjöl i taget. Se upp så att degen inte blir för fast. Använd gärna en matberedare.
Låt degen jäsa länge, helst en timme.
Om degen är FÖR kladdig, blanda i mer mjöl. Mjöla händerna och forma bullar i lagom storlek, gör stora om du vill ha hamburgarbröd! Låt bullarna jäsa yterliggare en halvtimme/timme och pensla sen med lite vatten. Grädda bullarna ca 15 min mitt i ugnen i 250 grader.
Perfekt till picknicken med lite sallad, tomat och god salami i!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/615562/images/2008/sg1l1682_12306234_thumb.jpg)
1 dl linfrö
3 dl skållhett vatten
1 pkt (50g) jäst
4 dl nyponsoppa
8 - 10 dl mjölmix (degen ska vara kladdig men hanterbar)
1 tsk salt
(brödkryddor)
Håll upp linfröna i en skål och häll på det varma vattnet. Låt stå till det kallnat.
Smula jästen i en annan bunke/skål än linfröna och häll på ljummen nyponsoppa. Rör om till jästen löst upp sig helt. Häll i salt, linfröna, och lite mjöl i taget. Se upp så att degen inte blir för fast. Använd gärna en matberedare.
Låt degen jäsa länge, helst en timme.
Om degen är FÖR kladdig, blanda i mer mjöl. Mjöla händerna och forma bullar i lagom storlek, gör stora om du vill ha hamburgarbröd! Låt bullarna jäsa yterliggare en halvtimme/timme och pensla sen med lite vatten. Grädda bullarna ca 15 min mitt i ugnen i 250 grader.
Perfekt till picknicken med lite sallad, tomat och god salami i!
Kommentarer
Trackback